Leerwerktrajecten

Meer dan een gewoon een genietcafé

Wij zijn ook een onderneming met een sociaal hart. Daarom verzorgen wij leerwerktrajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze trajecten zijn bedoeld voor mensen die met hun talenten aan de slag willen, en daarbij een steuntje in de rug nodig hebben. Vanaf september bieden wij twee leerwerktrajecten aan binnen ons vaste team van 12 mensen.

Dat betekent dat wij mensen de kans geven om ervaring op te doen met werken, waardoor hun kansen op een baan stijgen. Als mensen bij ons in een leerwerktraject komen, maken ze kennis met alle aspecten van werken: teamwork, plannen, netjes werken, gasten helpen en samenwerken met collega's. Of ze nu kok zijn of gastvrouw, alles is erop gericht om goed te functioneren in een team en te groeien als persoon. Ze worden bij al hun activiteiten professioneel begeleid door vakkrachten.

Het leerwerktraject van het Genietcafé bestaat uit drie bouwstenen:

1. Gastvrijheid

Horeca is gastvrijheid. Mensen leren bij ons hoe belangrijk het is om voor anderen te zorgen. Om anderen en onvergetelijke dag te bezorgen. Om anderen te verwennen. Om anderen te faciliteren. Dat begint pas als je ook goed voor je zelf kan zorgen.

2. Vorming

Leren betekent hier vooral: van elkaar leren.
Ontmoeting en samenwerking met anderen vormen belangrijke schakels in het leerproces.
Zo leren wij onze mensen de juist omgangsvormen zodat iedereen zich in ons team op zijn of haar gemak voelt.

3. Perspectief

Wij vormen onze mensen in een leerwerktraject door het bieden van perspectief. In de wereld van vandaag is het belangrijk een glashelder profiel te hebben. Wat kun je, wat weet je en wat heb je nodig. Het Genietcafé zorgt voor een portfolio waarmee aan het einde van het leerwerktraject een goede kans ontstaat op een vervolg in de arbeidsmarkt.