Genietcafé Zutphen schenkt Koninklijke Hesselink Koffie

Koninklijke Hesselink
Als familiebedrijf benadert Hesselink Koffie de koffieproductie- en bereiding al 130 jaar vanuit de filosofie dat alles wat je tijd en aandacht geeft, beter wordt. Hesselink is in 1885 opgericht door J.W. Hesselink en anno 2015 is het bedrijf uitgegroeid tot een moderne koffiebranderij met een eigentijds concept waar kwaliteit en duurzaamheid centraal staan. Hesselink kreeg bij haar 125 jarig bestaan het predicaat Hofleverancier. Hesselink is gevestigd in Winterswijk en heeft een vestiging in Amsterdam.

Het Genietcafé schenkt Fingerprinted Serious Espresso

SERIOUS BASIC
Branding: Midden/Zuid Europees
Blend: Arabica met vleugje robusta.
Gecertificeerd: Max Havelaar Fairtrade en SKAL (biologisch)
Aroma: pittig, licht bitter, fruitig & milde afdronk

SERIOUS ORIGINAL
Branding: Midden/Zuid Europees
Blend: Arabica 100% strictly high grown.
Gecertificeerd: Max Havelaar Fairtrade en SKAL (biologisch)
Aroma: volle body, licht fruitig, nootachtig, stevige afdronk

SERIOUS DARK
Branding: Zuid Europees
Blend: Arabica 100% strictly high grown.
Gecertificeerd: Max Havelaar Fairtrade en SKAL (biologisch)
Aroma: krachtig en vol, chocolade, nootachtig, stevige afdronk

Daarnaast schenk de Ontmoeting ook nog:

SERIOUS GROUND (filterkoffie)
Branding: middel
Blend: Arabica & robustaGecertificeerd: Max Havelaar Fairtrade en SKAL (biologisch)
Aroma: krachtige, pittige blend, pittige afdronk

HESSELINK CAFEÏNEVRIJE KOFFIE
Branding: middel
Blend: Arabica
Aroma: krachtige, pittige blend, pittige afdronk

Onze koffiemelanges:

Sinds 1885 brandt Hesselink Koffie op ambachtelijke wijze kwalitatief hoogwaardige koffie. Naast koffie zijn ervarinf, vakmanschap en liefde voor het vak de belangrijkste elementen die bij Hessselink Koffie van vader op zoon zijn overgebracht. De inkoop van ruwe koffie doen wij met de grootst mogelijke zorg: alleen de fijnste Arabica's worden voor onze melanges gebruikt, waarna wij onze koffie tijdens het branden ruim de tijd geven om een fijn aroma te ontwikkelen. En dat proef je!

Het begint allemaal bij de selectie van de koffiebonen. Voor onze topmelanges gebruiken wij alleen de allerbeste Arabica's welke wij na een uitgebreide keuring op geur en kleur, rechtstreeks importeren. Deze koffiebonen gaan in de melangeersilo, waarin de verschillende koffie melanges worden samengesteld.

De ruwe koffiebonen worden vervolgens in een trommelbrander gebrand volgens de easy roast methode. Daarbij krijgt elke koffieboon de tijd om zich qua smaak, kleur en aroma optimaal te ontwikkelen. Branden is een cruciale fase in het proces van perfecte koffie maken: als de koffie te licht of te donker wordt, dat dat afbreuk aan de smaak en aroma. Tijdens het branden krijgt de koffie in onze branderij ruim de tijd om een heerlijk aroma te ontwikkelen. Tenslotte wordt de koffie na het branden direct verpakt in speciale aromabehoudende verpakkingen zodat de smaak optimaal bewaard blijft.

DUURZAME KOFFIE IN GENIETCAFE ZUTPHEN:
Rainforest, Fairtrade en Biologisch.

De koffie van Hesselink is Rainforest gecertificeerd. Het Rainforest Alliance Certified keurmerk garandeert dat de koffiebonen op een duurzame wijze zijn geproduceerd, met respect voor ecosystemen en de mensen en dieren die daar van afhankelijk zijn. Daarnaast is de Fingerprinted Sustainable Koffie die het Genietcafé schenkt ook nog eens gecertificeerd door Max Havelaar. Daarmee zijn de gebruikte boven Fair Trade. De koffieboeren hebben een eerlijke prijs voor hun koffiebonen gekregen waardoor zij kunnen investeren in een duurzame toekomst. Hiermee draag je bij aan een hogere levensstandaard voor de boeren in de koffieproducerende landen. Tot slot is de Fingerprinted koffie van het Genietcafé ook gecertificeerd door Skal. Dat wil zeggen dat de koffie gecontroleerd biologisch is. Skal is de toezichthouder voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland.  Met de afname van Fingerprinted koffie steunt het Genietcafé de Hesselink Koffie Foundation. Van elke verkochte kilo koffie wordt 25 eurocent afgedragen. Hiermee worden duurzaamheidsprojecten in binnen- en buitenland gesteund die betrekking hebben op één van de aspecten uit de koffie Sustainability Grid.