Koeien in Zutphen van Dorine de Soet  in het Genietcafé tot en met 23 juni 2017 


Ik ben in 1980 begonnen met schilderen en modeltekenen in Amsterdam.  In die tijd ging ik wekelijks naar Artis met een schildervriend om daar de dieren te tekenen. Na een paar jaar durfde ik het aan me aan te melden bij de kunstakademie. Het werd de  Amsterdamse Akademie voor beeldende vorming. Ondertussen exposeerde ik in restaurants en ziekenhuizen.
Toen ik met mijn gezin verhuisd was van Amsterdam naar het oosten van het land kreeg ik verschillende opdrachten om aquarellen te maken van huizen. Ook schilderde ik veel bloemen, en bruidsboeketten en kreeg een vaste opdrachtgever: de bloemenwinkel. Omdat ik graag weer samen met anderen wilde schilderen kwam ik in Deventer terecht bij Jan Slijkhuis en daardoor bij de Leeuwenkuil. Daarna heb ik jaren geschilderd bij Atelier Sabi in Eefde.

In 1995 werd ik gevraagd om mee te doen met een kunstenaarscollectief in Deventer:
Galerie bij Floors de Berg op, in de Walstraat  en omdat de vraag naar mijn werk zo hard ging begon ik  in 2000 een eigen atelier in Zutphen aan de Spittaalstraat 92. Sinds februari 2017 is mijn atelier verhuisd naar Spittaalstraat 55.

Bij Sabi in Eefde heb ik geleerd om te kiezen voor een specifiek onderwerp, waar je je dan zeker 1 jaar lang aan kan verbinden. Voor mij was het logisch dat dit een dier zou zijn, en van alle dieren die er zijn, vind ik de koe het meest veelzijdig. Zij is decoratief, kwetsbaar, maar ook groot en krachtig, sterk en sociaal.  

Ik heb koeien geschilderd in de meest uitlopende manieren, met gips, met acryl en collage met lijntjes, kortom, de koe is voor mij een soort poort geworden waarachter heel veel verschillende mogelijkheden van technieken liggen, maar ook eenmaal door de poort begeef je je opeen bijzonder gebied, zoals Paul Klee zegt” dat is de plek waar de schepping de evolutie voedt”.

Ik geniet enorm van mijn werk, en probeer ook steeds nieuwe dingen uit. Naast het schilderen van koeien volgde ook andere dieren, zoals paarden, kippen, katten, maar ook ben ik me gaan richten op IJssellandschappen en de prachtige skylines van Zutphen en Deventer. Hiervan heb ik ook veel collages gemaakt, die ook in het Genietcafé te zien zijn.

Bij kippen passen heel goed muzieknoten en krantenletters, ze lijken er door in beweging te komen.
Zo ontstonden de kippenrijtjes. Een volgende stap was het om van die kranten en muzieknoten beeldjes te maken:  de krantenkippen.
Vrolijke beeldjes van ongeveer 20 cm hoog, in allerlei kleuren en uitvoeringen. Te zien op haar website. (www.dorinedesoet.nl)

In de crisis ben ik begonnen met het verhuren van mijn schilderijen, dat doe ik nog steeds.
Mijn werk wordt geëxposeerd bij galerie bij Floors de berg op in Deventer, in Atelier Dorine de Soet in Zutphen, regelmatig op tentoonstellingen door het hele land. (en soms ook het buitenland)

Kom even kijken in mijn Atelier in de Spittaalstraat 55, mijn Galerie in Deventer Walstraat 8,
of op mijn website:
www.dorindesoet.nl, hartelijk welkom!'

Dorine de Soet exposeert van 23 maart 2017 tot 23 juni 2017 in het Genietcafé.
Toegang gratis, kom genieten van haar werken en onze heerlijke koffie en thee.