Het Genietcafé heeft zich langdurig verbonden aan Performing Artist Jos Bregman die in ons rijksmonument graag zijn werken aan je laat zien. Kom Jos Bregman beleven en geniet van zijn houtwerken. Je vindt ze op diverse plaatsen in het Genietcafé.

Versgezaagd hout krimpt, barst en trekt krom. Een meubelmaker wil dat niet en gaat dit tegen. Performing Artist Jos Bregman wil juist het ware karakter van hout laten zien. ‘Wanneer een schijf aan de muur scheurt en je zit er net naast als dat gebeurt, dan is dat een intiem moment. Ik laat het gebeuren, ik laat de controle los. Gebruik je zo’n schijf als een tafel, dan staat je glas misschien scheef. Of je pen rolt in een barst. Je ervaart de essentie van de boom.’ Karaktervol hout met een verhaal? Wens je wens en maak het mede mogelijk via Crowd Funding (vanaf €12,50). Check de Crowd Funding Bomen op de website. Inspiratie voor wensen vind je in hetzelfde menu, onder ‘voorbeelden’.

De werken van Jos Bregman zijn overigens ook te koop. Neem contact op met het Genietcafé of met Jos Bregman zelf en laat je inspireren door Nature Acces 4 All.


Diverse prachtige tree samples zijn te zien in het Genietcafé. Dit zijn dwarsdoorsneden van bomen van een (lokaal) bekende plek uit Nederland. In het Genietcafé zijn 5 tree samples te zien aan de wanden en één als tafelblad.
Daarnaast hebben we ook een lengtedoorsnede van een boom over ruim 2 meter, flinterdun, als tweeluik opgehangen aan de muur. Mooi om de verbinding tussen hout, de natuur en het Genietcafé zo te volgen !

Naast de tree samples heeft Jos Bregman ook prachtige boomstronken, houtblokken, tafels en krukken ontworpen van hout. Diverse werken van Jos Bregman zijn in het Genietcafé te vinden. De meeste werken zijn in het horecagedeelte zichtbaar voor iedereen. Een enkel werk hangt of staat in de verhuurbare ruimtes en is daarmee niet altijd beschikbaar om te laten zien. In de expositie over Huize Borro staat ook een werk van  Performing Artist Jos Bregman


Jos Bregman heeft ook een klein boekje over Nature Acces Point uitgebracht. Je kunt het onder aan deze pagina downloaden.

Deze pagina wordt nog aangevuld met mooie foto's en meer informatie in januari 2017.

Graag tot ziens in het Genietcafé !