Antroposofisch consultatiebureau

Net als bij elk ander consultatiebureau staat preventieve medische en verpleegkundige zorg voor zuigelingen en peuters centraal. Tijdens de consulten worden de lengte en het gewicht bijgehouden, de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling gevolgd en is er aandacht voor opvoedkundige vragen. Meer informatie.... (klik hier)


De Wilgenboom

Tai Chi - Qi Gong is een eeuwenoude bewegingsleer, die middels rustige vloeiende bewegingen een positieve impuls aan je algehele welbevinden geeft. Een moment van rust en bezinning in deze roerige tijden. Om daarmee bij je zelf te blijven dan wel je zelf te hervinden. Zodat je gezond kunt blijven of worden in de breedste zin van het woord. Ook een moment van genieten en plezier voor je zelf, met elkaar.


Praktijk Linnaea in Zutphen voor individuele sessies Energetische Counseling, cursussen en workshops Zwangerschapsyoga, Yoga, Thaise Yoga Massage therapie en ademtherapie.

Praktijk Linnaea vormt een onderdeel van Stichting  De Geboortenis, een platvorm voor integrale geboortezorg professionals. Tevens  een innovatieve zorgproject om een ecologisch geboortehuis  te realiseren in de omgeving van Zutphen.                                                                    
Wekelijkse Hatha Flow Yoga lessen; Zwangerschapsyoga op maandag ochtend + avond en dinsdag avond.  Dynamische Yoga op dinsdag avond en VitaliteitsYoga op  donderdag ochtend.
Vraag voor meer informatie en aanmeldingen via Contact , of telefonisch door de week tussen 15.30 en 17.30 uur (06-44422427).


Café Ouders & Co

Dé ontmoetingsplek voor (aanstaande) ouders in Zutphen.
* Voor het contact met andere (aanstaande
) ouders.
* Om ervaringen te delen onder het genot van een cappuccino of een kop thee.
* Als je met vragen zit over je zwangerschap, baby of ouderschap.
* Eerste donderdag van de maand themaochtend.
* Of gewoon voor de gezelligheid.

Loop gewoon binnen als je zin hebt. Toegang is gratis. Je betaalt allen je eigen consumptie. 
Naar de website van Ouders en Co


Schrijfcafé
In de prachtige Kroonkamer van het Genietcafé gaan we op de donderdagochtend aan de slag met frisse en concrete schrijfopdrachten. We laten zien hoe je stap voor stap je creativiteit vrijmaakt en komt tot mooie, grappige of ontroerende teksten. We schrijven onbekommerd en lezen elkaar de stukjes voor. Je krijgt feedback van de docent.
Je zult kunnen ervaren hoe zintuiglijke waarneming- kijken, luisteren, proeven, ruiken, voelen- een basis is voor beeldend en meeslepend schrijven. Hoe er dus altijd materiaal voor handen is om over te schrijven. Ik laat je zien hoe je in de flow van het schrijven kunt komen. En vooral kun je proeven aan het plezier van spelen met woorden en taal, met beeld en inhoud. En hoe komen die prachtige woorden toch ineens op jouw papier terecht? Vanaf september om de week op donderdagochtend.

Maandelijks is er op de vrijdagochtend bovendien een extra schrijverscafé van Schrijfzicht in het Genietcafé.

Meer informatie (klik hier)


 

Voor meer informatie en aanmelden
KLIK HIER voor deFacebookpagina van
Verrassend Duits-land

In de Stedendriehoek worden goede zakelijke relaties met Duitse bedrijven en organisaties steeds interessanter. Bovendien draait de Duitse economie op volle toeren, komen er meer Duitse bezoekers naar onze prachtige regio en zit er nog ruimte in hun bestedingen. Vooral voor de horeca, de hotels en B&B’s, de middenstand, de cultuur- en natuursector in Zutphen e.o. liggen er goede kansen om hier volop van te profiteren! Wilt u daarop inspelen? En is het u opgevallen dat de juiste kennis van zakelijk Duits toch een vak apart is? Maak dan een belangrijke slag en begin met deze cursus Zakelijk Duits!

De cursus maakt gebruik van het succesvolle boek “Zakelijk Duits” (Zaich/Wittenberg) naast verschillende media. De lessen bestaan uit praktijksimulaties die uw zakelijk spreken, luisteren en schrijven versterken. Dat zal uw zelfverzekerdheid ten goede komen bij het kennismaken, het telefoneren, voor het maken van afspraken, in overleg en bij zakelijke correspondentie. Ook krijgt u inzicht in interculturele misverstanden die bij sommige onderwerpen op de loer liggen. Dat kan de communicatie van Duitse partners met u positief beïnvloeden.


Stichting Platform Gehandicapten en Chronisch Zieken

De Stichting Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken behartigt de collectieve belangen van alle gehandicapten, chronisch zieken, oudere en  kwetsbare burgers in de gemeente Zutphen.In het Genietcafé is daarom op afspraak een loket van Wijhelpen.nl en het Platform gehandicapten en chronisch zieken beschikbaar. Regulier is dit loket gevestigd in het Sint Elizabeth aan de Nieuwstad in Zutphen.